Miesiąc temu na blogu pojawił się wpis o zdrowotnych właściwościach kasz (tutaj). Napisałam tam, że najzdrowszymi kaszami są gryczana i jaglana. A że tej drugiej nigdy wcześniej nie próbowałam, postanowiłam spróbować. Pierwszym smakiem, z jakim ją skojarzyłam, były gotowane jabłka - musiałam więc przyrządzić ją właśnie w taki sposób:)
Składniki:
- kasza jaglana
- jabłko
- kilka orzechów włoskich
- cynamon
Kaszę jaglaną gotujemy według przepisu na opakowaniu, do wchłonięcia wody. W drugim rondelku gotujemy pokrojone lub starte jabłko, można wykorzystać także przygotowany wcześniej mus jabłkowy. Orzechy siekamy. Na ugotowaną kaszę wykładamy jabłka, orzechy (możemy je także wymieszać wcześniej z jabłkami) i całość posypujemy cynamonem.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz