14 stycznia 2014

Czas na… leczo!

Co będziemy potrzebować?
1 filet z indyka
1 puszka pomidorów krojonych
Papryka zielona, czerwona i żółta
1 duża cebula
1 cukinia,10 pieczarek
Czerwona czubryca
Papryka słodka mielona
2 łyżki oliwy, 1 ząbek czosnku
Świeża bazylia, natka pietruszki

Pieczarki umyj i pokrój w talarki. Filet z indyka pokrój w kostkę, przypraw czubrycą i papryką. Dodaj cebulę posiekaną w piórka i podduś na patelni. Dodaj pokrojone papryki, pieczarki, duś jeszcze około 10 minut. Kolejno dodaj pomidory i pokrojoną w kostkę cukinię. Duś do miękkości, podlewając wodą. Jedz posypane bazylią i natką pietruszki.

Jedną uwagą co do przepisu jest to, iż tak przyrządzone leczo puszcza dużo wody, dzięki temu jednak mamy wyśmienity sos:)


Moc kolorowych warzyw i zastąpienie tłustej kiełbasy piersią z indyka to kolejny krok na drodze do zdrowego odżywiania.


Enjoy!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz