Co będziemy potrzebować?
1 filet z indyka
1 puszka pomidorów krojonych
Papryka zielona, czerwona i żółta
1 duża cebula
1 cukinia,10 pieczarek
Czerwona czubryca
Papryka słodka mielona
2 łyżki oliwy, 1 ząbek czosnku
Świeża bazylia, natka pietruszki
Pieczarki umyj i pokrój w talarki. Filet z indyka pokrój w
kostkę, przypraw czubrycą i papryką. Dodaj cebulę posiekaną w piórka i podduś
na patelni. Dodaj pokrojone papryki, pieczarki, duś jeszcze około 10 minut. Kolejno
dodaj pomidory i pokrojoną w kostkę cukinię. Duś do miękkości, podlewając wodą.
Jedz posypane bazylią i natką pietruszki.
Jedną uwagą co do przepisu jest to, iż tak przyrządzone
leczo puszcza dużo wody, dzięki temu jednak mamy wyśmienity sos:)
Moc kolorowych warzyw i zastąpienie tłustej kiełbasy piersią
z indyka to kolejny krok na drodze do zdrowego odżywiania.
Enjoy!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz