1 stycznia 2014

Zapiekanka brokułowa z łososiem

Według jednej z książek o zdrowym żywieniu to dobry przepis na jesienno-zimową dietę. Wypróbowałam i muszę przyznać, że jestem zachwycona połączeniem brokułu z łososiem w formie uwielbianej przeze mnie zapiekanki.

Składniki:
3-4 plastry wędzonego łososia
2 jaja
250 g serka twarożkowego (np. o zmniejszonej zawartości tłuszczu)
pęczek szczypiorku i natka pietruszki
mały brokuł (250-300 g)
sól morska, pieprz
zielona czubryca
żółta papryka

Jajka ubij na puszystą masę. Pokrój łososia, brokuł podziel na małe różyczki, szczypiorek i natkę posiekaj, a paprykę przekrój na małe paseczki. Twarożek wymieszaj z jajkami, dodaj różyczki brokułu, paprykę, natkę i szczypiorek oraz łososia. Przypraw solą, pieprzem i czubrycą. Piecz przez 30-40 min piekarniku rozgrzanym do 180 st.


Proste? Mam nadzieje, że tak :)

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz