Muffinki, które dzisiaj upiekłam są... idealne. Zdrowe, smaczne i pożywne. Zawierają dużo błonnika (o którym poczytacie tutaj). Zachęcam do spróbowania!
Składniki:
- 150 gramów otrębów (użyłam owsianych)
- 50 gramów płatków owsianych
- 3 łyżki brązowego cukru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- cynamon (nie oszczędzajcie, 4 łyżeczki są idealną ilością!)
- 2 jajka
- 2 banany
- 200 ml mleka/jogurtu naturalnego (ja miałam 165 g jogurtu, resztę wypełniłam mlekiem)
W jednej misce wymieszaj wszystkie suche składniki, w drugiej - mokre. Połącz zawartości obu naczyń. Ciasto nałóż do papilotek lub silikonowych foremek. Piecz w temperaturze 180 stopni przez ok. 20 minut.
Smacznego! :)
Zakochałam się!
OdpowiedzUsuń