23 stycznia 2014

Otrębowe muffinki z bananem

Muffinki, które dzisiaj upiekłam są... idealne. Zdrowe, smaczne i pożywne. Zawierają dużo błonnika (o którym poczytacie tutaj). Zachęcam do spróbowania!



Składniki:
  • 150 gramów otrębów (użyłam owsianych)
  • 50 gramów płatków owsianych
  • 3 łyżki brązowego cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • cynamon (nie oszczędzajcie, 4 łyżeczki są idealną ilością!)
  • 2 jajka
  • 2 banany
  • 200 ml mleka/jogurtu naturalnego (ja miałam 165 g jogurtu, resztę wypełniłam mlekiem)

W jednej misce wymieszaj wszystkie suche składniki, w drugiej - mokre. Połącz zawartości obu naczyń. Ciasto nałóż do papilotek lub silikonowych foremek. Piecz w temperaturze 180 stopni przez ok. 20 minut.




Smacznego! :)

1 komentarz: